Gullbrandstorps AIS

Referat: BK Walldia - Gullbrandstorps AIS

Segerns sötma!

Walldia –Gullbrandstorp A 070923

Walldia hade i näst sista omgången av div 7 södra chansen att säkra seriesegern genom att ta minst en poäng mot dagens motståndare Gullbrandstorps AIS.
Matchen fick flyttas till Lilla Tjärby eftersom Wallevi mer påminde om ett träsk och det skulle spelas en B-match senare på eftermiddagen, så Walldia fick spela hemma ”borta”.
Matchen inleddes lite avvaktande från Walldias sida, man såg nästan på spelarna att de anfäktades av lite nervositet. GAIS hade väl så mycket boll i början men lyckades inte skapa några direkta farligheter, därtill spelade Walldias backlinje med Rasmussen, Wennström i mitten och Andreas P och Andreas M på ytterbackarna alltför bra.
Efterhand fick Walldia lite bättre ordning på offensiven och kom fram lite bättre på kanterna
Packi kommer ner till hörnflaggan och slår ett långt inlägg som Robban Andersson möter och förpassar in i straffområdet till Hinken som är på rätt plats och kan trycka in 1-0 i nättaket.
Nu släpper nervknutarna lite grann. Hemmalaget börjar hitta löpvägarna lite bättre och kombinationerna sitter där som man är van. En kombination av de bättre slagen får vi se i 25 min när bröderna Åkesson kombinerar med varandra och Packi är sist på djupledsbollen till Manne Walldèn som hinner precis före målvakten och kan runda densamme och göra 2-0.
Walldia spelar som lag inte speciellt bra för dagen, bara stundtals glimtar det till i bra samspel men alltför ofta hemfaller man till synderna som florerat tidigare i år med för mycket individualism .Gästerna är dock allt för uddlösa för att kunna hota i någon nämnvärd utsträckning.
Walldia var inte nöjda med två mål utan befann sig allt som oftast på GAIS planhalva,
Men nu var det mest slumpen som skapade chanserna. Efter en halvtimme blir det ett fasligt flipperspel i GAIS försvar och centralt är Palmen siste man på bollen och kan lyfta in den i vänster burgavel till 3-0. Fem min senare var det dags igen en liknade situation men där det gick att urskilja att det är Packi som spelar fram måltjuven Hinken som petar in 4-0.
Nu börjar man kolla så smått i ryggsäcken att man fått med sig skumpan till Lilla Tjärby. Nu var matchen stängd och gästerna visade inte någon större geist.
Andra halvlek bevakade Walldia resultatet och tog inga chanser men skapade dock ett antal chanser som när Palmen efter bara någon minut avslutar utanför efter ett fint triangelspel mellan Walldianer, där var jag beredd att notera 5-0.
GAIS hetaste chans kom efter ca 10 min när man kom igenom på vänsterkanten men helt ren med Jonte Målis avslutade GAIS:aren med ett skott som mer påminde om en bakåtpassning.
Det skulle komma ett hemmamål till och det är Hinken den piggaste offensive spelaren som leverar till Green på vänsterkanten som får lön för sitt slit och kan göra 5-0. Några minuter senare är man beredd att notera ytterliggare ett mål men Robban A är het på gröten och missar det upplagda läget i högerposition och skjuter rakt på målvakten.
Jonte i mål hade inte haft så mycket att göra i matchen så han ville klart visa sig på styva linan inför LT:s utsände som dagen till ära bevakade tillställningen, vid en lång boll upp mot Walldias mål går Jonte snabbt ut och hinner före en GAIS spelare ut mot hörnflaggan en ny GAIS spelare stöter till men Jonte har kontroll på läget och ett par tvåfotare senare kan han enkelt spela sig ur situationen ”Grej of the day”.
Någon minut senare blåser domaren för dagen Peter Johnsson av och Walldia är klara seriesegrare 2007. Nu kom äntligen den omtalade skumpan fram som varit uppe i Rydöbruk och vänt och det blev tjo o tjim med fotografering o sånt som hör till, laget tackade klacken med att göra en säl som Anja Persson brukar göra, det gick väl så där, hade passat betydligt bättre på Wallevis våta matta.
Bäst för dagen tycker jag var Poängmaskinen Hinken som levererar, och ytterbackarna Andreas Malmström (med spräckt ögonbryn) och Andreas Persson (så länge han var med).